Pe 27 septembrie 2012, la Hotelul Hilton din București, doamna Michèle Boiron a marcat aniversarea Laboratoarelor Boiron prin lansarea în România a uneia dintre cele mai importante cărți ale momentului – „Homeopatie și Prescripție Oficinală – 43 de situații clinice”.
Probabil că vă întrebați de unde a venit interesul meu pentru produsele homeopatice. Cu mulți ani în urmă eram pe munte împreună cu câțiva colegi de facultate. Deși traseul ales nu era deosebit de greu, una dintre colege nu a mai putut să meargă mai departe, poate din cauza oboselii, poate din cauza altitudinii.
Rezultatul a fost un atac de panică paralizant. Cu totul întâmplător aveam la mine un astfel de produs homeopatic care, din când în când, mă ajutase să trec prin emoțiile examenelor. I-am dat colegei mele câteva granule albe, mici și rotunde, așa cum îmi fuseseră recomandate și mie. Ea și-a revenit iar excursia s-a încheiat cu bine.
În 1932, frații gemeni Henri și Jean Boiron au înființat la Paris Laboratorul Central Homeopatic care, peste timp, avea să devină cel mai important producător de medicamente homeopatice din lume. Astăzi, produsele homeopatice Boiron se găsesc în peste 100 de țări, „Laboratorul” având peste 2.800 de angajați, dintre care 17 lucrează în România.
Laboratoarele Boiron au intrat pe piața românească încă din 1997, iar din anul 2000 a fost înființată și filiala de promovare Boiron.
Câteva cifre sunt concludente pentru succesul acestor produse pe piața românească.
„Deși piața de produse homeopatice este încă la început, în 2011 Boiron România a avut o cifra de afaceri de 8.700.000 euro, iar anul acesta se estimează o creștere de aproximativ 17,4%.
La nivel mondial, cifra de afaceri Boiron reprezintă 0,1% din piața farmaceutică internațională, adică aproximativ 535 milioane de euro”, conform comunicatului remis presei la conferința de ieri.
„Cu alte cuvinte, ceea ce se dorește este promovarea Homeopatiei ca terapeutică medicală pentru că reprezintă una dintre bogăţiile medicinii. Ea nu trebuie nici privilegiată, nici penalizată în raport cu alte branşe ale terapeuticii medicale, ci din contră, este necesar să se ţină cont de specificitatea sa”, se specifică în același comunicat.
Totuși, între atâtea medicamente care dau efecte secundare, câteodată mai devastatoare decât boala pe care o tratează, medicina homeopatică este o opțiune care merită să fie luată în calcul.
2 comentarii
Sunt medic de familie și vă rog să-mi spuneți cum pot intra în posesia unui exemplar din cartea d-nei Michèle Boiron „Homeopatie și Prescripție Oficinală – 43 de situații clinice”
Cu stimă
dr. Mihaela Doboș
Pretul cărţii este de 65 lei şi poate fi comandată la adresa de mail: georgiana.spoiala@arhc.ro