Colectivul redacțional este același ca și la redactarea celuilalt volum important, Abecedarul de Nutriție (lansat în 2012) și este format, alături de redutabilul profesor Hâncu, din Sef Lucrari dr. Cristina Nita si As. Universitar dr. Anca Craciun, de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca. Lansarea acestei carti a avut loc pe 7 martie 2014 și vine dupa ce, in 2012, Prof Hâncu a editat lucrarea Abecedar de Nutritie.
Editata sub egida Academiei Romane, cartea cuprinde 10 lectii despre ce inseamna obezitatea, cat de periculoasa este aceasta afectiune, dar si cum poate fi aceasta invinsa. Cititorul este invatat ce este greutatea sanatoasa si cum poate ajunge la ea, ce presupune scaderea in greutate si cat de important este sa-ti mentii noua greutate, dar si despre viata anti-obezitate si cum trebuie sa se fereasca de eventualele capcane ce pot aparea in lupta cu excesul ponderal.
De exemplu:
Obezitatea se calculează prin împărţirea numărului de kilograme la pătratul înălţimii. Pe lângă aceasta, e bine să se calculeze şi circumferinţa abdominală, care înseamnă depunerile de grăsimi intraabdominale.Valorile normale pentru circumferinţa abdominală ar trebui să fie sub 80, la femei, iar la bărbaţi, sub 94; valori peste 88, la femei şi peste 102, la bărbaţi, înseamnă deja obezitate foarte agresivă, foarte periculoasă, a reliefat medicul.
Și ca să vă convingeți de faptul că în România supraponderalii și obezii sînt la ei acasă, conform studiului PREDATORR aflăm că 36% dintre romani se confrunta cu probleme de exces de greutate.
1 comment
[…] înseamnă de fapt “viață mai lungă și mai bună”. Și n-o spun doar eu, o spun oameni mai educați decât mine la acest capitol, oameni care au și argumente științifice de partea […]