Pe 22 martie 2017 a avut loc întîlnirea cu numărul 183, cea în care se aniversau cei 20 de ani ai Galelor (eveniment care a debutat exact pe un 22 martie, în anul 1997).
Cu acea ocazie, jurnalista de la Făclia, Michaela Bocu, cea care a și dat numele manifestărilor acum 20 de ani și cea care a reflectat cu fidelitate și asiduitate desfășurarea lor, a vorbit despre istoricul și succesiunea galelor, ilustrînd cu o serie de fotografii de arhivă care au fost foarte gustate de către cei prezenți.
Pe 14 decembrie, de la ora 17.00, la Opera Română din Cluj a avut loc întîlnirea omagială a Galelor Medicină, Artă, Cultură, o seară specială în care s-au sărbătorit cele 200 de ediții ale acestor întîlniri speciale.
Iar acum, pe 29 martie, conform afisului alăturat, va avea loc gala cu numărul 217, în cel de al 26-lea an al existenței Galelor Medicină, Artă, Cultură, de la ora 17, la Muzeul Etnografic al Transilvanieie, sala Reduta.
Meritele incontestabile pentru această suită de manifestări cu o continuitate demnă de invidiat le are profesorul emerit doctor Nicolae Hâncu, personalitate a lumii medicale din România dar și un fervent susținător al artelor.
Despre această suită de manifestări prof. emerit dr.Nicolae Hâncu afirma: “Ideea noastră a fost aceea a întîlnirii acesteia minunate, a stiintei cu arta sub titlul Galele Medicina, Arta, Cultura. Eveniment devenit traditie, acesta reuneste in ultima miercuri a fiecarei luni, oameni de cultura, oameni de stiinta si din ce in ce mai multi studenti, care vorbesc despre frumos și despre medicina”.