George Marghescu este un împătimit al sporturilor, în general, și al tenisului, în special. O idee pe care a pus-o în practică acum aproape 15 ani, pe un teren din cartierul Drumul Taberei, a ajuns acum la Clubul Diplomatic din București. De la 8 prieteni, acum 15 ani, comunitatea jucătorilor de tenis (categoria amatori) a ajuns la peste 100 de jucători.
Comunitatea aceasta de amici s-a coagulat și poartă denumirea generică FanSport, un proiect pe care George Marghescu l-a inițiat în 2009. Acolo, pe teren, se joacă tenis competitiv, nu prea vezi zîmbete și glume pe teren, ceea ce înseamnă că jucătorii, deși prieteni între ei, iau foarte în serios competiția. Și asta e bine, pentru că timp de glume găsesc cei prezenți după terminarea partidelor.
Organizarea funcționează bine, dînd șansa tuturor celor care participă să joace mai multe meciuri. Există varianta cu meciuri în grupe sau dacă sînt mai mulți jucători în acea zi, atunci se trece direct la tablou. Dar există și unul paralel, de consolare, pentru cei care pierd în primul tur. Și într-o variantă, și în alta, ești asigurat că nu joci doar un meci și că pleci acasă.
George Marghescu spune:
„În noiembrie 2009, am inițiat FanSport, dând viață viziunii mele de a permite iubitorilor de tenis să simtă entuziasmul unui turneu, chiar și la nivel amator.
De la începuturile noastre modeste, cu un grup de opt prieteni, proiectul FanSport s-a dezvoltat enorm în peste 14 ani, ajungând să cuprindă o comunitate de peste 100 de membri activi. De-a lungul timpului, am salutat noi jucători și am împletit prietenii noi, deși, din păcate, unii nu au mai putut urma evoluția proiectului, iar alții ne-au părăsit pentru totdeauna.
Totul a început într-un club micuț din Drumul Taberei, dar pe măsură ce cererea a crescut, ne-am extins, organizând turnee chiar și în două locații simultan. Din 2018, ne întâlnim constant la Clubul Diplomatic din București, un loc care se potrivește perfect spiritului nostru. Această itineranță a subliniat flexibilitatea și expansiunea FanSport, precum și popularitatea în creștere în comunitatea de tenis”.
George Marghescu& Friends au mai reușit lucruri:
„FanSport nu înseamnă doar tenisul. Este despre extinderea familiei sportive, unde evenimente ca sărbătorirea Zilei de 1 Iunie, cu 32 de participanți și familiile lor, întăresc sentimentul de comunitate și promovează sportul ca o activitate familială. Aceste momente speciale, care unesc și celebrează, sunt fundamentale pentru noi.
De exemplu, când Simona Halep a ajuns în finala de la Roland Garros, ne-am adunat pentru a juca, a face fotografii de susținere și apoi am urmărit împreună meciul, ceea ce demonstrează că evenimentele semnificative din lumea tenisului sunt integrate profund în cultura noastră. În 2018, sărbătorirea Zilei Naționale și a Centenarului României a fost un alt moment emblematic pentru noi, marcându-ne angajamentul față de sport, dar și față de valorile naționale.
Parteneriatul nostru cu HEAD și organizarea meciului de tenis de 24 de ore reflectă capacitatea noastră de a aduce împreună diferite segmente ale comunității de tenis, inclusiv jucători în scaun cu rotile, subliniind diversitatea și incluziunea FanSport.
Chiar și în fața pandemiei, FanSport a răspuns cu agilitate, reluând competițiile în condiții de siguranță și menținându-ne unitatea și pasiunea. Această reziliență va fi evidentă în prezentarea noastră, demonstrând capacitatea noastră de a ne adapta și de a persevera”.
Iar acum, se vrea mai mult:
„Viziunea mea pentru FanSport este una de creștere și evoluție continuă. De curând, am extins conceptul pentru a include și baschetul, creând o comunitate similară de peste 100 de jucători. Sub titulatura GO MultiSport, aspirăm la unind comunități diverse sub o singură pasiune pentru sport, deschizând calea spre interacțiuni și implicări mult mai ample.
Sunt mândru de ceea ce am construit până acum și sunt plin de speranță pentru viitorul proiectului nostru, convins că ce-i mai frumos încă urmează să vină”.
Ce urmează nu știm, dar ceea ce este am văzut. Și este, ca să spunem așa, o demonstrație de eficiență în ceea ce privește sportul de masă, de amatori, sau orice altă denumire ar putea avea un lucru făcut cu pasiune pentru cei care iubesc mișcarea fizică și vor să o practice într-un mod organizat.