Home Adrian Baciu

Adrian Baciu

de admin

În 1986 vedeam pentru prima oară lumina soarelui, într-un mic sat din inima Transilvaniei. Astăzi, 2011, din fericire, (sau din pacate, atunci cand mi se face dor), nu numai că văd, însă și simt lumina și căldura soarelui, a acelui soare puternic, dar nu din România, ci din îndepărtata Australie. Aceștia sunt deocamdată polii vieții mele. Să vedem puțin ce se gasește intre ei:

Numele meu este Ioan Adrian Baciu. După cum spuneam mai sus, m-am născut undeva la începutul lui ’86, an important atât pentru familia mea, cât si pentru fotbalul românesc. Se întâmpla asta (nu faza cu Cupa Campionilor, ci nasterea mea) în județul Sibiu, mai precis la Mediaș.

Au urmat apoi anii copilăriei, liceului (Teoretic “Axente Sever” – Mediaș), facultății (de Jurnalistică din cadrul Universității “Lucian Blaga” – Sibiu), iar într-un final, ca tot romanul, am “decolat”. De fapt ghilimelele sunt inutile pentru că am decolat la propriu din România, spre țările calde.

Vorbind un pic despre pasiuni, încă de la 7-8 ani eram obsedat de tot ceea ce misca în țară și în lume, urmărind seara de seara Telejurnalul TVR, singurul la care aveam acces în acele vremuri. Îmi amintesc faptul că știam aproape toți președinșii de state de la acea vreme, învățați după rubrica externă a știrilor. Apropo de știri externe, nu pot uita nici acum modul în care acestea erau introduse de prezentator: “și acum, știri de peste hotare”.

Treptat, asemenea unui politician autentic din ziua de azi, am început să-mi schimb înclinațiile. Nu foarte mult, ci doar până in directia sportului, mai precis a fotbalului, fenomen pe care îl urmăresc constant din 1994. Știu ca e “de lemn”, însă “mănânc fotbal pe pâine, fie cel amarui din Romania, cel ‘first class’ din Europa sau, pentru ca pozitia geografica nu-mi da de ales, cel de la Antipozi. Alte sporturi care ma atrag si despre care sunt bine spre foarte bine informat sunt: tenisul, handbalul si…sariturile cu schiurile. Stiu ca nu e frumos sa o spun, insa sunt si sporturi pe care nu le simpatizez, poate ca si din cauza “pozitionarii” mele, precum cricketul, rugby-ul sau AFL-ul, acel fotbal australian pe care nu-l recomand nimanui. Oricum, asta nu înseamnă că le voi neglija total.

Colaborarea cu ovidiublag.ro s-a realizat extrem de simplu. Ovidiu Blag a urmarit blogul la care scriu, unul de sport (Splendoarea Sportului), a apreciat stilul meu, apoi, dupa o scurta discutie, mi-a propus, iar eu am acceptat. Fără doar si poate, includerea mea în echipa blogului nu poate decât să ma onoreze.

În speranta că, din postura de “stranier”, voi reuși să acopăr cât mai bine flancul australian și că nu voi trece pe aici precum “tehnicianul pe la Steaua”, salut echipa POMB.

•    Scriu și pe blogurile “Splendoarea Sportului” și “Titanya”, alături de Daninho
•    În 2010 am obținut cu Splendoarea Sportului locul I la Medias Blog Awards, categoria ‘Sport blog’