Scepticismul era mai degrabă cuvîntul de ordine atunci cînd cineva vorbea despre umplerea la capacitate maximă a Polivalentei din Cluj altfel decît prin organizarea unui concert. Trofeul Carpați, care nu este pînă la urma-urmei decît un turneu amical, a demonstrat însă că se pot face lucruri excelente și prin găzduirea unor evenimente sportive, condiția fiind ca ele să manifeste interes, să asigure spectacol și să fie mediatizate foarte bine. Și, din acest puncte de vedere, Trofeul Carpați a trecut toate testele: a adus la Cluj echipe valoroase, a atins filonul național și a fost mediatizat intens și eficient, din moment ce o sală de peste 7.000 de locuri a fost plină ochi.
Ce învățăm după această întîmplare?
Învățăm că la Cluj se pot aduce, fără nici o problemă, competiții de rang înalt, pentru că există public, există acea „foame” de a vedea spectacole sportive deosebite iar sala această nouă poate atrage precum un magnet spectatori din toate colțurile țării, exemplul recent fiind unul elocvent.
Ne putem ușor închipui, de azi înainte, cum la Cluj echipele naționale ale României ar avea un suport extraordinar, ne putem închipui cum 7.000 de oameni din tribune ar fi realmente jucătorul în plus care să împingă echipele noastre spre victorii.
Succesul acesta poate constitui o temă de reflecție și pentru alte federații decît cea de handbal și poate da startul unei reorientări ale acestora spre Cluj atunci cînd vine vorba de a organiza competiții.
Iată cum, peste noapte, scepticismul acela despre care vorbeam la început s-a năruit și cum, parcă din senin, am descoperit cu toții că avem la Cluj o sală cu un potențial nemaipomenit, un spațiu care poate trece pragul de la „construcție modernă” la constucție fanion, reprezentativă pentru oraș, un spațiu viu și foarte iubit de către clujeni și nu numai.