Călin Tecoanță (foto) e profesor și antrenor, posesor al licenței categoria A, la Liceul cu Program Sportiv, care a învins în semifinale echipa Liceului Pedagogic „Gheorghe Lazăr”. Protagonistul acestui interviu participă de 12 ani la Cupa Liceelor, încă de la înființarea competiției.
„Competiția e puternică, reunind mereu cele mai bune echipe, și ne este utilă. Elevii școlilor sunt preponderent legitimați la cluburile din oraș. Echipa LPS-ului, pe care o antrenez de multe ori și în afara orelor de sport, fiind vorba de o pregătire extrașcolară, e mai slabă decât alte echipe prezente la această competiție, având doar doi jucători de la «U», în timp ce alte echipe sunt formate complet din jucători legitimați la cluburi și școli de fotbal.”, ne-a declarat profesorul antrenorul Tecoanță.
Echipa Liceului cu Program Sportiv este recordmena numărului de trofee Cupa Liceelor câștigate, performanță punctată și subliniată de domnul profesor: „Nu am pornit ca favoriți în niciun an, chiar dacă am câștigat cinci ediții, dintre care trei consecutiv, perfomanță unică. După al treilea trofeu câștigat la rând, a și rămas cupa la noi. Asta, repet, în condițiile în care celelalte echipe au jucători gata formați. De exemplu, echipa Liceului «Gheorghe Lazăr» are toți jucătorii legitmați la «U», CFR și Ardealul. Sunt de părere că nici în acest an nu pornim ca favoriți. Ar fi o surpriză să câștigăm competiția. Totuși, țelul nostru e câștigarea finalei. La fiecare competiție vrem să câștigăm. Ne-am depășit de multe ori condiția și rezultatele au fost peste așteptările noastre”.
LPS nu e singurul liceu clujean cu care domnul Tecoanță și-a adjudecat Cupa Liceelor, acest aspect profesional certificând valoarea sa ca antrenor: „Am fost profesor de sport și la Colegiul Tehnic «Napoca», ce se numea atunci Liceu Industrial MIU. Și cu echipa liceului respectiv am câștigat această competiție”.
Onorând statutul de participant la toate edițiile Cupei Liceelor, profesorul Tecoanță a procedat la efectuarea unei analize concise a ediției curente, cu o trimitere comparativă la cele precedente: „Terenul sintetic de la baza Winners e foarte bun, suprafața de joc fiind aproape identică cu cea naturală. Dupa părerea mea, competiția din acest an a fost mai puternică, mai disputată, decât edițiile precedente. Au fost implicate echipe echilibrate, toate au dat dovadă de fair-play și s-a jucat alert, fără momente de respiro. De-a lungul timpului, am fost foarte mulțumit de Cupa Liceelor, de condițiile organizatorice, și de asta am participat la toate edițiile”.
Toate informațiile (avancronici, cronici, fotografii) despre Cupa Liceelor NeuronKid 2016 pot fi accesate pe www.ovidiublag.ro la secțiunea Cupa Liceelor 2016 (partea dreaptă), dar si pe pagina oficială de Facebook a Bazei Sportive Napoca.
(Material realizat de Cosmin Porumb)
*Proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021*