Cei din jurul meu se întrebau cine sînt Paulius Dauskas și Tulio Borges. De Borges unii mai auziseră, dar cred că îl confundau cu celebrul scriitor argentinian …Acestea erau printre rezervele Universității Cluj la meciul de ieri. Pe bancă mai erau un portar, doi fundași centrali, un jucător care intră mai mult în amicale-Drăghici, și Adrian Cristea.
În astfel de circumstanțe începea meciul cu Gaz Metan Mediaș, una dintre echipele incomode ale Ligii întîi.
Golul venit devreme a dezmorțit tribuna. A fost o fază care ne-a cucerit, prin simplitatea și ineditul ei. Tony, vîrful de atac să paseze decisiv mijlocașului-închizător Boștină, asta da surpriză…O fază rapidă, cu un Boștină venit lansat și un gol de kinogramă înscris cu capul, bară-gol, foarte frumos…
Apoi Universitatea a părut că nu mai are intenții serioase în atac. În pofida acestei presupuneri, am remarcat totuși niște lucruri. Fundașii centrali clujeni au fost mai mereu primii la minge (bine, nu pot înțelege nici acum cum a dat de două ori cu capul Roman din 5 metri pe final…), cei laterali nu s-au complicat, căutînd soluții simple și urcînd deseori spre centru, ei făcînd unul dintre cele mai bune meciuri ale lor de cînd sînt la Universitatea (din păcate Achim s-a accidentat în minutul 58, dar Mendy a dus meciul cu bine pînă la final). Hoban a muncit la mijloc cît doi, Popa a dovedit plurivalență (s-a achitat bine de ambele roluri, acela de mijlocaș și mai apoi de fundaș dreapta-după ieșirea lui Achim). În atac Tony și Grozav au fost foarte buni, ambii reușind să disloce apărarea adversă, Grozav marcînd și un gol devenit deja clasic pentru el.
Deși tribuna a avut senzația, de multe ori, că U nu joacă, scorul ne dovedește contrariul, că a jucat la rezultat. Iar rezultatul este unul evident, 3-0 cu o echipă rutinată nu e puțin lucru.
Dacă la U Cluj ar munci cu toții egal, adică mult, această echipă ar dansa în campionat.
Efectul acestei victorii este unul spectaculos. Universitatea se apropie la un singur punct de Oțelul Galați. Universitatea rămîne neînvinsă de 6 etape, are un traseu de invidiat-victorii acasă și egaluri în deplasare, rămîne cu doar cinci înfrîngeri în 26 de etape și, cel mai important, joacă cu „vînă”.
Cu o astfel de atitudine, mult schimbată în bine, U Cluj poate redeveni una dintre protagonistele campionatului, ceea s-ar putea traduce chiar și printr-un loc de cupă europeană (obiectiv la care foarte mulți renunțaseră).
PS
M-au sunat oameni de la București. Se bucurau de victoria lui U Cluj. Pot spune că m-a surprins plăcut acest lucru.
1 comment
De fapt cred ca ti-a priit prezenta mult mediatizatei Bianca, care de altfel era si foarte aproape de tine :)))