
Darvas. Așa îi spuneau clujenii acestui restaurant. Apoi i s-a spus Dunărea. Iar acum a dispărut de tot
„Eram copil şi am venit cu părinţii vizavi de Continental, la o alimentară. Un ospătar stătea afară la uşă, în faţa hotelului şi avea o ţinută deosebită în peisajul străzii. Asta e o meserie bună, mi-a zis tatăl meu. Nu ţi-e frig, lucrezi în căldură, ai mâncare şi nu trebuie să îţi aduci de acasă. Când am început şcoala ne-au dus să vizităm restaurantele din Cluj şi ştiu că am fost la Continental şi am rămas impresionat de restaurant, cu toate decoraţiunile lui din interior. Avea un pod care se deschidea şi intra lumină naturală. Era fascinant!. Asta mi-am dorit cel mai mult. Să lucrez acolo!”. Aceasta e mărturia unui chelner veteran.
Și poate că acest citat vă va incita să citiți tot reportajul Cristinei Beligăr, apărut în Transilvania Reporter, aici.
Ancuța Lăcrămioara Chiș și Ucu Bodiceanu merită toate felicitările pentru ideea aceasta cu „Restaurante, cafenele, cofetării din Clujul de altădată”, o expoziție deschisă la Casino pînă pe 31 ianuarie.