
Iarna pe uliță, varianta de lac. Punctele negre sînt pietre, nu păsări, nici pești, nici pucuri uitate de jucătorii de hochei
Azi l-am rugat pe fostul meu coleg de la Foaia transilvană, foarte talentatul fotoreporter Andrei Cotrău, să-mi facă și mie niște poze cu lacul din Parcul Mare, că inițial crezusem că nu e nevoie de fotografii. Dar cum observ că unora nu li se pare urît peisajul, m-am răzgîndit. O să postez aici doar două instantanee, sugestive în opinia mea în legătură cu degradarea unui loc atît de drag clujenilor.
Ce se întîmplă acum pe lacul din Parcul Mare e cam așa: copiii vin cu pietre (care se găsesc berechet, doar toate aleile acelea sînt în construcție) și le aruncă pe pojghița subțire, le place lor asta, sună într-un anumit fel, e foarte frumos, ce să zic, trebuie să pun eu poze aici și să fac demonstrația, pentru că nu s-a prins nimeni pînă acum…
Apa s-a scos pentru a se curăța pontoanele, dar nu trebuia să se scoată mai mult de jumătate, lacul nu trebuia secat, pentru a se asigura supraviețuirea speciilor de pești și de animale. Ok, acum nu e secat, că doar gheața are un centimetru, e în regulă, supraviețuiește toată lumea.
Oricum, după aleile asfaltate ca la cartodrom (apropo, la cartodromul din Gheorghieni aleile arată groaznic, cred că au folosit tot cimentul în parc), după toaletarea copacilor seculari (acum așa se zice cînd tai mult dintr-un copac), povestea cu lacul e exact ceea ce lipsea ca tabloul să fie complet. Ba nu, mai lipseau nunțile din țarcul ăla, dar avem noroc pentru că s-a intrat în post.
ps Ne pare rău, Andrei Cotrău a făcut fotografiile cam pe la ora 16.00, nu e grozavă lumina, era și ceață…
Sînt sigur însă că dimineața, pe lumină bună, imaginea lacului e mult mai frumoasă….
Sînt sigur și că dimineața se vede clar că nu e scoasă toată apa din lac, ci numai pe jumătate, și că unii copilași chiar se joacă frumos cu mămicile lor de-a ceva pe lac, nu sînt pietre deloc, totul e ca de basm, idilic, așa cum trebuie să arate un oraș-comoară. Probabil comoara e sub lac și muncitorii urmează să facă multe gropi (la asta oricum sîntem tari de tot în Cluj) și să caute comoara.
6 comentarii
Ce frumos ne dadeam pe vremuri pe lac cu patinele ! Si noi am fost copii dar nu aruncam cu pietre le strangeam inca de pe gheata sa putem patina
P.S. Daca nu ma insel era 5 lei intrarea si ce frumos era ne dadeam pe gheata pana lesinam
pai da, nimeni nu zice sa nu fie taxă, dar să fie și condiții de patinat. ții minte că era și o cabană din lemn de unde puteai închiria patine? și dacă nu mă înșel se servea și ceai…
ceai si vin fiert se vindea. la pahar de plastic. ceai cu lamaie.Vechii clujeni get beget stiu…noile generatzii nu.
amintiri,amintiri,cu asta ramanem !restu?
doar daca amai apucam.sa ca dai inainte OVI!
vechii clujeni nu scriu „generatzii” stimabile „mare” ziarist farcas !!!
dan: scriu cu vreau!