În Sala Sporturilor Horia Demian e un du-te vino cu care ne-am obișnuit în ultimii ani. Are loc a noua ediție a RITTO (Romanian International Open for People with Disabilities), cu Katie Rizvi ca președinte al comitetului de organizare și cu Sally Wood Lamont omiprezentă, ca de obicei.
În premieră absolută, la Cluj a avut loc prima editie a turneului de juniori RITTO, meciurile ajungînd ieri pînă în faza finală, cea a decernării medaliilor. Romania a obtinut doua medalii prin sportivii: Țepelea Ioana (16 ani) care a câștigat medalia de aur și Ioniță Daniel (18 ani) care a câștigat medalia de bronz, două performanțe absolut remarcabile, mai ales că România a avut în ei singurii doi reprezentanți.
La întrecerile juniorilor au participat 42 de jucători din următoarele țări: Chile , Grecia , Japonia , Marea Britania, Olanda , Norvegia , Polonia , România , Rusia , Thailanda , Statele Unite ale Americii . Toate echipele participante sunt foarte entuziasmate de turneul de juniori. Sportivul Eric Pattison din SUA, a declarat : ” Turneul pentru juniori este o idee minunata de a motiva și de a încuraja tinerii jucători de tenis de masă. Este minunat sa vezi jucand tinerele talente. Sper că începe ceva mai mare , în viitor, pentru noi toți ” .
Azi, la ora 9 dimineața începe cea de-a noua editie a RITTO seniori și acest lucru se constituie într-o adevărată sărbătoare a tenisului de masă. Sînt angrenați în acest turneu sportivi din 31 de tari iar Romania este reprezentata de 26 de sportivi.
Ieri, la fața locului, i-am întîlnit pe Sally Wood Lamont și pe Shajjad Rizvi, cei doi fiind extrem de preocupați ca totul să se desfășoare la superlativ. Erau într-un freamăt continuu, alergînd literalmente dintr-un colț în altul al sălii, verificînd vestiarele (singurul loc în care i-am putut surprinde pentru o fotografie), vorbind cu voluntarii, cu organizatorii, cu sportivii, cu arbitrii…
Mi-au spus, la unison, că Sala Sporturilor Horia Demian, unde de altfel au primit cele mai bune condiții întotdeauna, este de acum prea mică pentru acest eveniment și că așteaptă, la anul, Sala Polivalentă. Personal, ca unul care a urmărit evoluția acestui turneu de-a lungul celor 9 ani, „îngrijorarea” lor am perceput-o cu mare bucurie, pentru că asta dă dimensiunea evoluției acestui turneu început doar cu entuziasm și ajunsă acum la o astfel de reprezentativitate, cu jucători din 31 de țări…
Am întîlnit mulți cunoscuți, printre care și Toth Laszlo (cel care organizează Memorialul Farkas Paneth), fost angajat al TVR Cluj sau Mihai Miron (jucător activ la clubul Lamont), cel care de încălzit ce era a ajuns la bustul gol, într-o dispută amicală dar încordată cu unul dintre coechipierii săi. Mihai Miron este și el foarte activ în organizarea Memorialului Farkas Paneth, fapt de care m-am convins în anii trecuți și lucru pentru care merită toate felicitările. De asemenea, foarte activă, Anca Cherecheș, vice-președinte și director sportiv la Centrul Lamont, cea care manageriază toată activitatea din aceste zile din Sala Sporturilor Horia Demian.
Pentru cei dintre voi care nu ați trăit la fața locului un meci de tenis de masă, un drum pînă la Sala Sporturilor Horia Demian o să vă facă bine. Iar cei care sînteți familiarizați cu această experiență, nu uitați de turneul RITTTO, jucătorii așteaptă încurajările voastre.