Adrian Petre este recordman național la flotări cu pe dosul palmelor cu greutate în spate iar vineri seara și-a bătut recordul de anul trecut, în prezența unui public numeros. Dar dincolo de meritele sale incontestabile în domeniul performanțelor, evenimentul „Poți fi și tu campion” (pe care se poate spune că l-a inventat și îl ține viu aducîndu-l la ediția cu numărul 8) a scos și altceva la rampă: spiritul de solidaritate din jurul sportului, o bucurie nemaipomenită de a face sport și grija pentru copii, pe care întregul eveniment i-a pus în prim-plan.
Am descoperit la fața locului adevărați împătimiți ai mișcării fizice în general și ai sportului în special.
A fost prezentă acolo Geanina Andreica, alături de copiii de la clubul de judo CSM Cluj, a fost Carmen Bogdan, o altă mare campioană de judo, ca și Geanina, amîndouă fiind trup și suflet alături de tinerii de care se ocupă cu atîta pasiune. Geanina Andreica a fost surprinsă de către gazdă, Adrian Petre, care a premiat-o pentru tot ceea ce a făcut pentru sport.
Am văzut reprezentații extraordinare de jujitsu brazilian, de capoeira, de majorete, de street workout și chiar și o descindere-școală pusă în operă de către serviciile pentru acțiuni speciale, care au mimat neutralizarea unui infractor periculos pătruns în incinta Iulius Mall (locul unde a avut loc întreg evenimentul).
Oraganizatorii i-au premiat pe toți antrenorii și liderii acestor cluburi care au asigurat atmosfera aceasta atît de caldă, Adrian Petre făcînd din acest eveniment unul de referință, de luat în seamă și de tratat din ce în ce mai serios.
Nu de alta, dar într-o vreme în care foarte multă lume mimează interesul pentru creșterea tinerilor într-un climat curat, în care sportul și sportivii să creeze într-adevăr modele, evenimentul „Poți fi și tu campion” a vorbit cu sinceritate despre aceste deziderate și, mai mult, a convins.
Contra Maestre Banto Santo (capoeira), Mircea Cubleșan (jujitsu brazilian), Daniel și Daniela Brânzei (majorete), Andras Attila, Bunea Simion, Roland Todor (street-workout), Vasile Cipcigan și confratele Titus Crăciun (alpinism) au fost cei care au primit distincții speciale pentru felul în care înțeleg să crească o serie de copii și tineri cu adevărat talentați și care cred în principiile pe care sportul le cultivă.
De asemenea au primit premii absolut toți copiii care au făcut parte din această adevărată desfășurare de forțe.
Că evenimentul inițiat de Adrian Petre se constituie într-un model a demonstrat nu doar întregul program care s-a întins pe parcursul a 3 ore ci chiar și finalul, unul edificator pentru faptul că scopul a fost atins: din public au venit concurenți copii și adulți care s-au aliniat invitației făcute, aceea de a efectua serii de flotări. Și asta nu neapărat de dragul premiilor, ci din convingerea că acolo e mediul în care oricine se poate desfășura oricine, fără opreliști sau constrîngeri de vreun fel.
Să vezi venind dintre vizitatorii Iulius Mall cîțiva zeci de curajoși, pe scenă, să coboare în poziția corectă de flotări și să fie aplaudați la scenă deschisă de mulțime, asta a fost reconfortant să vezi într-o după-amiază obișnuită de vineri.