Serile de vară clujene, un eveniment aflat la cea de a șaptea ediție, au fost două consecutive: una vineri, în Parcul Sportiv Gheorgheni iar al doilea sîmbătă, în Parcul Mărăști, în Groapă cum spun cei ce locuiesc acolo. Amîndouă serile pot fi trecute la capitolul reușite perfecte, scopul Scenei Urbane, acela de a activa și potența cît mai multe spații din Cluj fiind atins. Dar dincolo de scopuri, plăcerea de a vedea pe scenă artiști desăvîrșiți și în public oameni care au vibrat alături de ei, asta a fost într-adevăr reușita numărul unu. Toți cei care au pus umărul la acest eveniment merită felicitări: voluntari, organizatori precum și sponsorii care au înțeles să sprijine necondiționat.
Clujenii au răspuns cum nu se poate mai pozitiv la provocările ce le-au fost lansate în aceste două zile și n-au scăpat ocazia de a-i ruga pe organizatori să se întoarcă pe scenele acestea cu noi și noi producții.
Să aduci opera, muzica, dansul acolo unde ele ajung mai rar, este un demers care într-adevăr ar merita să aibă o repetiție.
Trebuie remarcată printre primele calitatea actului artistic. În ambele zile au fost adevărați maeștri pe scenă. Formația ATAC, soliștii, balerinii, regia, toate au funcționat la superlativ.
În prima seară, în Gheorgheni, au fost arii si duete din operete celebre precum Silvia și Contessa Maritza de Emmrich Kalman, Giuditta, Văduva veselă si Țara surîsului de Franz Lehar, Lăsaţi-mă să cânt de Gherase Dendrino si Liliacul de Johann Strauss, într-o distribuție care i-a cuprins pe:
Adonis Tanța – DANILO
Istvan Kozocsa – ZSUPAN
Lorena V. Puican – STASI
Oana-Maria Trimbitas – ADELA
Adriana Tidor –MARITZA
Sergiu Coltan -TASSILO
SCENARIUL SI REGIA : Ina Hudea
DIRIJOR : Vlad Eniu
A acompaniat la pian: Betty Tetrade – și formația A.T.A.C.
În cea de a doua seară, pe scena din Parcul Mărăști, au urcat soliștii Fang Shuang și Paula Coteț, într-o producție care s-a chemat Cântece de altădată. Ele au fost susținute coregrafic de o serie de balerini excepționali care au cules, alături de soliștii fantastici, ropote de aplauze. A fost greu să se încheie spectacolul, atît de multă lume dorindu-și bis-uri și fotografii, mai apoi, cu artiștii prezenți pe scenă. Au fost interpretate cîntece precum Copacul, De-ar fi să vii, De-ai fi tu salcie la mal, Marea cântă, Ciobănaș cu 300 de oi, Sara pe deal, Ană, zorile se varsă sau Make you feel my love, Someone like you.
Fang Shuang este solist vocal la Opera Comică pentru Copii, cunoscut publicului larg prin participarea la faza finală a concursului Românii au Talent, ediția 2017 . Alături de el a fost Paula Coteț, o solistă de 15 ani ce studiază muzica la Colegiul de Arte din Baia Mare. Paula Coteț este câstigătoare a mai multor concursuri naționale și internaționale de muzică clasică, ușoară și romanțe. Cei doi au încîntat prin prestație și acuratețea interpretărilor, fiind adoptați pe loc de către publicul din Mărăști. Formația ATAC, dirijată de talentatul Vlad Eniu, a fost la mare înălțime, cu un sunet perfect și o coordonare de excepție.
Spectacol a fost susținut coregrafic de balerinii: Sebastian Vlad, Ioana Cristina Tokes, Gollner Delia, Har Liviu Mihai, Antonia Indrei.
Coregrafia : Sebastian Vlad
A acompaniat: formația A.T.A.C.
Dirijor: Vlad Eniu
Regia artistică: Ina Hudea