Am primit, ca în fiecare an, de la Sebesi Karen (președintele sucursalei Cluj a Uniunii Armenilor din România), o invitație la un eveniment special: Ziua Culturii Armene, care se va desfășura sîmbătă, 23 septembrie, de la ora 12.00, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, în Sala Reduta. Am vorbit puțin cu Karen și am mai aflat amănunte interesante despre activitatea sucursalei din Cluj:
-Karen, de cînd ești președintele acestei filiale și ce se întîmplă în cadrul acesteia, în timpul anului și acum, la evenimentul de sîmbăta aceasta?
-Sunt președinte din primăvara lui 2016 și mă bucur din suflet că în afară de armenii din Transilvania avem foarte mulți simpatizanți, alții decît cei armeni, care se implică în mod afectiv în activitățile pe care le derulăm. De obicei, în septembrie, alocăm mai multe zile culturii armene, dar de data aceasta am ales o singură zi, pe cea de sîmbătă, cînd va avea loc o prelegere urmată de un recital de vioară și chitară. Am ales Muzeul Etnografic al Transilvaniei, grație relațiilor excelente pe care le avem și cu această instituție. În rest, în timpul anului, organizăm evenimente culturale, expoziții, vernisaje, toate în spiritul promovării culturii armene (se poate vedea afișul evenimentului, n.r.).
-Unde este sediul Uniunii și ce se poate vedea acolo?
-Sediul nostru este de ani buni de zile pe strada Cuza Vodă numărul 6, este deschis pentru oricine vrea să ne treavă pragul, avem o bibliotecă bogată, impresionantă aș spune, cu tot ce ține de armenii din Transilvania și nu numai, organizăm acolo expoziții de pictură foarte apreciate, asta mai ales datorită relației foarte bune pe care o avem cu domnul director Lucian Nastasă-Kovacs, directorul Muzeului de Artă, o instituție care ne sprijină mult. Despre domnul director pot adăuga că este și directorul Institutului de Armenologie din cadrul UBB Cluj, așa că sprijinul său este cu atît mai prețios.