Eu îmi mai amintesc cîte ceva pe acest subiect, dar tare mi-e că unii n-au de unde să știe gustul…original al fructelor. Mi s-a întîmplat ca în această vară-spre-toamnă să nu îmi semene a gust de fruct doar o dată, cînd am mîncat niște prune. În rest, „cauciuc” și „acuarele”.
Nectarinele alea lucioase n-au nici un gust, asta-i clar. Parcă rupi cu dinții niște plastic, așa e și sunetul mușcăturii, nu vi se pare?
Piersicile (că-s alea normale ,că-s alea turtite) sînt un fel de brînză artificială, cam așa aș spune…
Strugurii îi poți deosebi după „cerneala” cu care au fost colorați, dar nu și după gust (între cei albi și negri nu e diferență mare de gust).
Portocalele și restul fructelor din familia asta cică nu-s de sezon, de aia n-au gust, fructele de pădure sînt cam de casă-seră (că-s prea mari, prea bine crescute), lubeniță dulce n-am prins (deci nu știu cum e) dar pepene galben fără gust am prins tot timpul.
Am încercat cu merele (mi se pare loterie, poți lua același soi și prinzi gusturi diferite), am încercat și cu perele (în general au o singură calitate, sînt foarte tari).
Nu mai prea știu fructe, cam de-astea am mîncat, dar fără nici un folos.
Tu ce zici?