Bienala de Arhitectură Transilvania a debutat oficial azi, în Piața Unirii, cu vernisajul expoziției cu proiectele ce vor fi jurizate și apoi premiate la marea gală de sîmbătă, 14 octombrie. Aflată la a treia ediție, bienala în curs se anunță încă de pe acum o reușită, prin multitudinea de activități și mai ales a interesului pe care îl suscită în rîndul comunității. Mîine dimineață, de exemplu, un musical de mare succes, o adaptare după Alice în Țara Minunilor, se va întîmpla în curtea interioară a Muzeului de Artă.
De la ora 11.00, veți putea asista la un Spectacol ce se constituie într-o reinterpretare a cunoscutei povești a lui Lewis Caroll, realizată cu mult entuziasm și talent de catre studenții Academiei de Muzica Gh. Dima și muzicienii profesioniști ai orchestrei Opera Group Project condusă de Alexandru Mînzat. Se va cânta, se va dansa, spre deliciul micilor spectatori, și nu numai. Spectacolul acesta a trecut printr-o frumoasă aventură, fiind prezentat încă de două ori, o dată în Grădina Botanică și o a doua oară pe patinoar.
Adaptare după Alice în Ţara Minunilor
de Lewis Carroll şi Robert Chauls
Orchestraţia şi adaptarea muzicală:Flaviu Mogoşan
Scenografia şi plastica scenică: Daniela Maier
Asistent de regie: Silvia Papadopoulos
Dirijor: Vlad Eniu
Regia artistică, scenariul și adaptarea: Ina Hudea
Interpretează:
Orchestra Opera Group Project
condusă de Alexandru Manzat
Pian: Mira Gavriş
Distribuție:
Alice – Alice Bacalu; Pisica – Tudor Bărbos; Ducesa – Alex Suciu; Pălărierul – Adonis Tanța; Regina – Lorena Puican; Iepurașul – Denis Ursan; Omida – Elvira Grigorishina; Grifonul – Claudiu Chereji; Regele – Anton Babias; Cărți de joc: Biro Anna, Lorincz Norbert, Razec Christine, Creța Georgiana, Lăcrămioara Rostaș
Accesul este liber.
Pentru programul complet al BATRA intrați pe site, veți găsi expoziții, tururi ghidate, invitații la filme, ateliere de creație, conferința BATRA și galele de decernare ale primiilor acestei ediții.