M-am întîlnit în Piața Cipariu cu distinsul domn Dinu Mititeanu, cel aflat mereu într-un pas alert, spre deosebire de al meu. Ne-am oprit și preț de două minute m-a informat despre ceea ce avea să se întîmple la mijloc de octombrie…
Mi-au atras atenția, din scurta derulare a ceea ce avea să se întîmple cîteva lucruri: numele marelui Iosif Viehmann, intrat probabil definitiv în memoria colectivă a multor clujeni, nu doar a speologilor sau a alpiniștilor și raportarea la secția de alpinism a Universității Cluj.
Azi am aflat și ce s-a întîmplat, de aceea și citez din rîndurile scrise de Marlene și Dinu Mititeanu:
„Tuturor ne sunt dragi acele întâlniri periodice cu foștii colegi de liceu, de facultate, de pasiune, când ne aducem și mai aproape de suflete amintiri din cei mai frumoși ani ai vieților noastre. Foștii membrii ai Secției de Alpinism a Clubului Sportiv U Cluj, înființată în primăvara anului 1972 ne-am întâlnit din nou în 12-14 octombrie 2018 la primitoarea pensiune Scărișoara de la Ghețar. Din păcate mai puțini ca la cele anterioare de la Plaiul Foii- 2002, Cheile Bicazului -2009, Rimetea-2012, Păltiniș -2016, Zărnești -2017. Noi, alpiniștii amatori de la U-Cluj eram buni prieteni cu studenții speologi amatori din cluburile ”Emil Racoviță” și ”Cetățile Ponorului” îndrumate cu competență și cu dragoste părintească de Iosif VIEHMANN- un demn și longeviv urmaș al savantului Emil Racoviță. Noi mai mergeam și în peșteri cu ei. Ei se mai cățărau și la lumina soarelui cu noi, dar mai ales participam cu toții la serile de proiecții de diapozitive-imagini din munți și peșteri ! Așa că acolo, la Ghețarul de la Scărișoara, am fixat o plăcuță ”In Memoriam prof.dr. Iosif Viehmann- Pepi”- 1925-2016 și două fotografii, pe peretele căbănuței de la intrarea în renumita peșteră”.
Vă invit să citiți mai multe despre personalitatea prof.dr.Iosif Viehmann aici, pe blogul familiei Mititeanu.