Mircea Groza povestește atît de frumos despre amintirile sale fotbalistice încît ne-am hotărît să tragem cît putem de timp și să împărțim acest material în 5 părți. Azi, episodul al treilea, în care aflăm că inclusiv firma clubului U din Piața Păcii a fost realizată de omul nostru…
„Odată, prin 1974, 1975 eram la un meci, parcă juca U Cluj cu Craiova. Ică Băluțiu m-a dus pe la vestiare și am stat cu el în capătul tunelului, spre pistă. Meciul nu începuse, pe teren echipele erau la încălzire. Lângă noi era Zoli Ivansuc care discuta cu Ioan Chirilă și Eftimie Ionescu de la revista Fotbal. La un moment dat Ioan Chirilă îl întreabă pe Ivansuc: Zoli care dintre cei tineri de azi îți calcă pe urme? Fără nicio ezitare Zoli spune: Barbu, Dorin Barbu!
Pe Dobrin l-am văzut jucând ”pe viu” doar la Cluj. Întotdeauna Piteștiul ne-a bătut la Cluj. La meciurile la care am fost eu. Ce m-a surprins întotdeauna la Dobrin: era foarte respectat de adversari, nu era faultat, nu era ”tăvălit”. Cred că era și frica celor din echipa adversă de a nu fi ridiculizați datorită tehnicii incredibile a ”Gâscanului”. Dobrin pe orice stadion juca cred că era aplaudat.
Între timp, am ajuns la liceu, tot la Hida. Director, Victor Cățănaș, U-istul. Secretara liceului era doamna Ionette, o doamnă în adevăratul sens al cuvântului, cumnata profesorului Ionette, care era în conducere la U Cluj. Fratele lui, soțul doamnei,era inginer la GAS Hida. Așa l-am cunoscut și pe profesorul Ionette dar și pe profesorul Mircea Luca. La Hida! Bine înțeles ascultam poveștile despre cea mai iubită echipă românească de fotbal! Cu galerie peste tot în țară. Cum să nu te îndrăgostești de U Cluj?
Datorită celor pe care i-am pomenit mai sus, U Cluj a venit pentru un meci amical la Hida: Recolta Hida – U Cluj! Data, 21 mai 1971. La U jucau atunci, au fost toți și la Hida, Moldovan, Ștefan, Crețu, Pexa, Solomon, Câmpeanu, Anca, Oprea, Barbu, parcă Lică…Adam, Uifăleanu. Mare sărbătoare la Hida!
În anii următori au mai venit echipele de tineret la Hida, cu Petru Emil antrenor. Negruțiu, Bichescu, Hurloi, Căpușan, Albu…
În anii 75 – 76 am colaborat cu U Cluj, m-au dus la club Petru Emil și Remus Câmpeanu. Eram la resortul ”agitație-propagandă”. Făceam machete pentru programele de meci, caricaturi. Le-am făcut inclusiv firmă la club! Era fixată pe peretele Casei de cultură a studenților, pe fațadă, în spatele bustului lui Octavian Goga. A stat mulți ani acolo, până când s-a mutat clubul”.
Mircea Groza: M-am născut la Hida în anul 1953. După absolvirea liceului m-am specializat în turism, turism internațional, urmând cursurile școlii aparținând de Ministerul Turismului (1978 – 1979). În anul 1990 am obținut, tot de la Ministerul Turismului, licența de Manager în Turism în urma cursului absolvit. Am continuat specializarea în același domeniu urmând cursurile Facultății de Geografie a Turismului la Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj–Napoca. La USAMV Cluj-Napoca am făcut un masterat privind influența schimbărilor climatice asupra calității produselor. Lucrez la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus. Sunt căsătorit din anul 1979 cu Carmen Groza. Avem doi băieți, Mihnea Dacian, arhitect și Glad Darius, specializat în comunicare, publicitate, PR și jurnalism. (Magazin Sălăjean).