Reputatul prof.dr. emerit Nicolae Hâncu a vorbit la emisiunea Punctul de Întîlnire, de pe Antena 3, despre alimentele care ne pot salva imunitatea pe timp de pandemie.
Ca de atîtea și de atîtea ori, prof.dr.Nicoale Hâncu se dovedește a fi una dintre cele mai autorizate voci din România pe tărîm medical și îndeosebi pe cel al nutriției și al unei alimentații corecte. De data aceasta domnia sa vine cu sfaturi cum nu se poate mai utile în ceea ce privește o alimentație care să ne salveze imunitatea pe timp de pandemie și chiar și cu o recomandare în premieră, aceea ce a pune accentul pe alimentele care conțin vitamina D. De asemenea a vorbit clar și limpede despre obezitate, ca factor de risc major în această perioadă complicată.
„Faptul că dacă în luna martie-aprilie eram destul de rezervați din punct de vedere al recomandării de utilizare de anumite vitamine și minerale, între timp, lucrurile încep să se clarifice (…) Spun în premieră la dumneavoastră, să se folosească vitamina D. Vitamina D nu putem să o folosim din mâncare, din aimente. Ea se găsește numai în gălbenuș și în pește, dar și în iaurt dacă este fortificat, sau în brânzeturi dacă sunt fortificate, dar nu prea se găsesc acestea, la noi în România”, a explicat prof.dr.Nicolae Hâncu, medic nutriţionist, la Antena 3.
Aveti aici toate recomandările sale pe acest subiect