Astăzi s-a inaugurat unul dintre Oktoberfest-urile de România şi în Parcul Tineretului din Bucureşti. Este cea de-a treia ediţie după comunicatul de presă şi a patra după spusele prezentatorului evenimentului. Nici nu mai contează a câta este de fapt! Important este că organizatorii s-au pregătit cu multă bere germană, cu preţuri pentru toate buzunarele. Cea mai convenabilă şi una dintre cele mai bune este cea de draft. Din păcate, o vei bea în pahar de plastic. Poţi s-o bei şi din halbe de sticlă, chiar şi de un litru, dar această plăcere costă! Probabil că după un anumit timp, sau după mai multe pahare, nici acest lucru nu va mai fi privit ca un impediment!
S-au promis şi grătare, dar eu nu le-am văzut. Am înţeles că ar fi ceva probleme cu autorizaţiile. Dar Oktoberfest abia a început…
Deschiderea de azi a festivalului, de la ora 15:00, a fost onorată de prezenţa maestrului în artă culinară Jakob Haussmann, patronul de la restaurantul Mica Elveţie din strada Franceză nr. 60, care a dat cep primului butoi de bere!
Pe lângă bere – exclusiv bavareză -, veţi găsi acolo specialităţi germane – turinger, bratwurst, coaste de porc, cozonac de carne bavarez, salată de cartofi, covrigi pretzel, baghete, chifle, pâine tradiţională nemţească -, sau româneşti – mici, fripturi, frigărui, peşte, cartofi.
Şi, ca să revin la bere, citesc în comunicatul organizatorilor că: „special pentru acest eveniment s-au importat 20.000 litri de bere bavareză şi anume bere premium pils blondă, bere nefiltrată blondă sau neagră, bere neagră, bere brună, bere cu lămâie, sucuri germane „libella” şi apă germană „petrusquelle. Mărcile de bere germană care vor putea fi savurate la festival sunt: Grafarco, Oettinger, Acker şi Pschorr – ultima fiind una dintre cele şase beri oficiale de la Oktoberfest-ul original din Munchen.
Festivalul Norok Oktoberfest este deschis în perioada 19-22 septembrie 2013.
1 comment
Acum, constat că acesta ar fi articolul tău cu nr. 100, pe PMOB. Felicitări şi, desigur, la mai multe!