Cînd una dintre mămici, Daniela Blidărean, mi-a zis să trec puțin pe-acolo, nu mi-am închipuit că vor fi atît de mulți: peste 100 de copii și probabil un număr dublu de părinți s-au întîlnit duminică la Baza Unirea din cartierul Mănăștur pentru a sărbători împreună Ziua Viitorului, adică a clubului de fotbal la care activează copiii născuți din 2000 încoace.
Daniela Blidărean era șefă peste microfon, anunțînd toate momentele zilei, care n-au fost puține: meciuri de fotbal pe categorii de vîrstă, copii și părinți (cu meciuri foarte încinse din cîte mi-am dat seama), concursuri de tot felul, îndemnuri pentru achiziționarea tricourilor și fularelor cu însemnele clubului, moment de Zumba dar și invitații la masă (asta pentru că oamenii s-au organizat și din acest punct de vedere).
Ideea cu tricourile și fularele merită salutată, mai ales că am văzut că se și cumpărau aceste produse, nu doar erau expuse…
Peste toate, inițiativa de a petrece timp împreună, părinți și copii, mi s-a părut cea care merită promovată.
Nu știu cît a durat această zi a Viitorului, dar după cum erau organizați și după cîte resurse au avut, probabil că au fost aproape 12 ore petrecute împreună, asta dacă socotim că toată mișcarea a început la ora 9 dimineața.
Că lucrurile s-au întîmplat ieri în jurul clubului Viitorul Cluj, că mîine se întîmplă într-un alt loc, important mi se pare să se întîmple cît mai des și în cît mai multe locuri din Cluj.
În Cluj asta se poate îmbunătăți, în mod cert: timpul petrecut în natură, într-un mod activ, în jurul mișcării sau al sportului, și, dacă se poate și asta, cît mai multe activități care să cuprindă familia. Ar însemna timp cîștigat pentru toată lumea.