Cu toate că drumurile mele s-au mai intersectat de câteva ori cu aparițiile publice ale unor membri ai Familiei Regale, n-aş fi putut să sper niciodată că 3 zile la rând voi avea privilegiul să pot sta în preajma altețelor lor. Şi totuşi, acest lucru s-a întâmplat! Era în 2014, în preajma Zilei Naţionale a României când, pe adresa redacției revistei România pitorească, a sosit o invitație de participare la călătoria simbolică pe care, de câţiva ani încoace, Familia Regală o face cu Trenul Regal, în ziua 1 Decembrie.
De data aceasta la călătorie au participat Principesa Margareta şi Principele Radu, însoțiți de Principesa Maria şi Principele Nicolae, care i-au avut ca invitaţi pe Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, fiica Principesei Ileana, împreună cu soțul ei, baronul Hanns-UIrich von Holzhausen.
Pe 29 noiembrie 2014, Trenul Regal a plecat din Gara Băneasa spre Sinaia. în tren am avut bucuria să întâlnesc atât copii cât şi persoane în vârstă, cărora Fundația Principesa Margareta le oferise în dar această frumoasă plimbare, de la Bucureşti la Sinaia. Ce se face în cadrul Fundaţiei Principesa Margareta? Se îmbunătățesc condiţiile de viaţă ale copiilor, vârstnicilor, tinerilor şi familiilor din comunități defavorizate, se stimulează solidaritatea între generaţii şi se creează o punte de comunicare între copii, tineri şi vârstnici, sunt încurajați tinerii talentaţi să-şi realizeze visurile.
În gara Sinaia, o mulțime de oameni aştepta sosirea Trenului Regal. În salonul gării, domnul Mircea Dorobanțu, directorul Muzeului CFR, organizase o expoziție cu imagini de epocă printre care, la loc de cinste, erau fotografiile cu trenurile folosite de-a lungul timpului de Familia Regală a României. Altețele lor Regale, Principesa Margareta şi Principele Radu, cât şi invitații lor au privit îndelung acele imagini şi au ascultat cu deosebit interes explicațiile pertinente ale domnului Mircea Dorobanțu…
Întregul articol, însoțit de peste 60 de imagini, îl puteți citi aici