Se identifică în mod evident cu locul. De cîțiva ani, cei care intră în gelateria Moritz Eis sunt întîmpinați de zîmbetul ei. Puțini știu însă că domnișoara plină de solicitudine este Area Manager pe Transilvania și Banat al acestei companii căreia îi știe pe de rost povestea. Andreea Corina Pop ne-a spus-o și nouă într-una dintre zilele trecute.„Moritz Eis este o companie detinuta de Moritz Fried, un austriac de 41 de ani, fost bancher la JP Morgan si Lehman Brothers, care a ajuns să lucreze și în România la un fond de investiții. Întîmplător sau nu a ales să studieze limba română încă din armată și dacă îl întrebați unde ar vrea să se nască a doua oară răspunsul său ar fi Transilvania”, așa își începe Andreea povestea interesantă despre acest business.
Între timp lumea mai intră, ea își face partea de job „clasică”, vorbindu-le clienților despre noile arome apărute și oferindu-le „mostre” pentru degustare. Revine la noi, știe exact unde a rămas, și continuă:
„In anul 2011 Moritz Fried se plimba prin Viena și a văzut coadă la o gelaterie. Atunci, străfulgerat de această idee, și-a a zis că va încerca să își deschidă un business cu înghețată, dar nu unul tipic, ci un business diferit, care să il reprezinte.
În anul 2012 avea să deschidă primul magazin în Serbia, un magazin mai diferit, cu un stil minimalist, totul într-un alb imaculat, cu excepția cupelor de înghețată care erau colorate la fel ca și fructele din care se face înghețata. După Serbia a urmat Muntenegru, acolo unde a deschis al doilea lanț și suntem prezenți și în Ungaria”.
Citisem la confrații clujeni care au mai scris despre această poveste că gelateriile Moritz Eis ființează și în Chile. Și-atunci am întrebat-o pe Andreea cum de s-a întîmplat asta atît de departe de Europa. Aveam să aflu chiar mai multe decît aș fi crezut, respectiv că și ea lucrează cîteva luni pe ani acolo, în Chile, și că acest lucru reprezintă pentru ea o experiență fenomenală.
„În ianuarie 2015 Moritz Fried a deschis prima gelaterie a sa din Chile. De ce Chile? Pentru că mentorul lui a fost Douglas Tompkins, unul dintre cei mai mari activiști de mediu din lume și fondatorul companiei The North Face Company, om pe care l-a intîlnit tot în Transilvania. Douglas a gustat înghețata Moritz Eis în Serbia, s-a îndrăgostit de gust și i-a propus lui Moritz o colaborare pentru Chile, țară pe care o cunoștea bine. M-am bucurat și eu să lucrez acolo, în Chile. Fac acest lucru o dată pe an, din decembrie pînă în martie, în rest desfășurîndu-mi activitatea aici, la Cluj”.
Au trecut aproape 3 ani de cînd brandul a apărut și în Cluj, după ce inițial se deschisese doar la București. Despre asta și despre particularitățile înghețatei ne spune Andreea mult mai multe:
„În iunie 2015 a apărut primul magazin din Romania, la București, iar două luni mai tarziu, pe 7 August 2015 a fost inaugurat un magazin în Cluj.
Înghețata pe care o producem este 100 % naturală, cu ingrediente atent alese, pentru cei mai pretențiosi clienti. Sorbeturile noastre conțin 50 % fruct, apă și puțin zahăr. Pentru fructele prospete din înghețată colaboram cu Fundația ADEPT Transilvania, deoarece dorim să încurajăm producatorii locali.
Înghețata care are ca baza laptele are texturi mai cremoase, se face cu ingrediente premium, vanilia este de Madagascar, ciocolata este belgiană, premium – Barry Callebaut. În înghețata noastră nu veți găsi piureuri de fructe sau aditivi și coloranți.
Cupele pe care le folosim pentru servirea inghețatei sunt 100 % biodegradabile, încercăm pe cît de mult putem să fim eco friendly.
Ceea ce încearcă Moritz Eis să ofere clienților este o experientă puțin diferită, aceștia fiind invitați să guste cele 16 arome, 8 pe bază de lapte și 8 pe bază de fructe (vegane sau de post).
Pe lîngă activitatea din magazine, Moritz Eis oferă și un serviciu de catering, pentru evenimentele importante din viețile clienților lor.
De asemenea Moritz Eis va fi prezent acest an la toate festivalurile de mîncare și de muzică”.
Sigur că Andreea și-a făcut treaba și a prezentat ca la carte și partea de business a poveștii, cum la fel de adevărat este și că noi ne-am uitat puțin și pe ce-au scris colegii din presa clujeană dar și pe ceea ce a apărut în cea internațională. Acolo am găsit un top unde într-adevăr Moritz Eis figurează printre primele 20 de gelaterii din lume.
https://www.travel365.it/classifica-migliori-gelaterie-del-mondo.htm
Credem că Andreea se integrează din plin la rubrica pe care o promovăm, „Clujeni de-ai noștri”, o rubrică ce se vrea a descoperi oameni care se identifică perfect cu locul unde lucrează.
Andreea Corina Pop este manager zona Moritz Eis, ar fi trebuit sa fie inginer de mediu (după cum singură s-a descris), a absolvit facultatea de Stiinta și Ingineria Mediului din cadrul UBB, la Cluj. Lucrează de 3 ani la Moritz Eis și e foarte fericită de asta, pentru ca îi ofera șansa să și călătorească mult. Din luna martie pînă in noiembrie/ decembrie își desfășoară activitatea în România și în restul anului lucrează pentru Moritz Eis Chile.
1 comment
Ceva coordonate GPS ne dai?