Să vă țin un pic de vorbă, că doar n-o să las numai titlul ăla, și gata. Așadar, Adi Hădean ce promite, face. Și m-a sunat ieri, să îmi trimită pizza. Eu pe la Scena Urbană, prin centru, ne înțelegem să vină cineva în fața „beserecii”, la șapte fără un sfert seara, să nu-l mai pun pe om să sune la interfon, și din astea…Cînd colo, la șase jumate pe telefon apare apel, Adi Hădean, și vocea spune: „eu sînt aici, te aștept”
Așa c-am luat un taxi, în 5 minute am fost în „față la beserică” și acolo chiar era Adi Hădean. Adică a venit personal să-mi livreze pizza, asta a fost chiar o poveste de spus, nu vi se pare? M-am bucurat, vă dați seama, doar că n-am prea avut timp de stat la taclale, că venea și partea cu concertul lui Julio Iglesias (la mine), o zi de naștere (la el), așa că vorbele le-am schimbat în viteză, chiar acolo, în fața locașului sfînt.
Am luat pizza și jumătatea mea am și mîncat-o, practic.
Și-acum să v-o povestesc și pe ea, pe pizza:
-aluatul era altfel, nu știu cum să zic, dar îți venea să mînînci și colțurile alea goale, pe care se mai întîmplă să preferi să le lași în farfurie. Ba pentru că-s goale, nu-i nimic pe ele, ba pentru că te gîndești că exact alea o să te îngrașe. Cu aluatul ăsta era un pic altfel: nu te gîndeai la nimic, doar îl mîncai.
-ingredientele de peste blat erau „corecte”: o șuncă fină, ciuperci, mozzarella, zucchini și așa, de ornament, dar și de gust, cîteva frunze de busuioc.
-am devorat-o.
Imediat după, am mai avut un cinci minute, să-mi facă Adi…traducerea, și l-am sunat. Și-am aflat așa:
-că aluatul e așa pentru că nu folosesc drojdie, ci altceva. Îi spune maia. Iar maiaua asta, aveam să aflu de pe internet: Maiaua (sourdough în engleză, levain în franceză) este un agent de fermentare și dospire, care se folosește în aluaturile cu făină (pâine, cozonac, biscuiți, etc).
-că făina e aleasă după lungi…cercetări și că s-a ajuns la cea de la Satu Mare, de la Arpis.
-că mozzarella e chiar mozzarella adevărată, făcută la o fabrică din Alba, Unilact, și că tot așa, a durat pînă s-a ajuns la concluzia că ea e…aleasa.
-deși patriot din fire, Hădean mi-a spus că partea de mezeluri e din Italia, c-așa s-a vrut, ca și acestea să aibă gust.
Mi-o mai fi spus el mai multe, dar le-am uitat.
Oricum, vă recomand să intrați pe pagina de facebook, acolo primiți mai multe informații, pe Artizan Pizza și, în curînd, pe site-ul care încă este în construcție.
Și vă recomand să nu vă uitați doar la poze și la explicații, ci să chiar experimentați. Adică să mîncați pizza de la Hădean, că-i foarte bună.